„Nagyon gyakran felfázom, pedig úgy felöltözöm!”

41 éve vagyok nőgyógyász szakorvos. Az első 25 évben nem találkoztam azzal a panasszal, hogy a paciens gyakran „felfázik”, „pedig tessék elhinni, hogy úgy felöltözöm!” Az utóbbi 16 évben egyre többször.  Azt is panaszolták, hogy ez a „felfázás” gyakran a szexuális együttlét utáni napon jelentkezik. E két dolog együtt jelentkezése gondolkodásra késztetett, valamint az a tény, hogy ha rövid idő múlva urológushoz szalad a paciens, ő nem talál semmi elváltozást (nem fáj a hólyag, negatív a vizelettenyésztés), és tovább küldi nőgyógyászhoz a hölgyet. Ha nőgyógyászhoz megy először a paciens, ő se találja az okot, és urológushoz küldi. Így labdázgatnak egymással a nőgyógyász és urológus, míg néhány nap múlva a tenyésztés kimutatja az E. colit. Konkrétan a panaszok: állandó vizelési inger kevés vizelet ürítéssel, gyakori fájdalmas vizelés, egyes esetekben véres vizelet, később alhasi fájdalom is jelentkezik. A beteg ekkor kap antibiotikumot (először Monuralt, majd ismétlődése esetén keményebb antibiotikumokat), amitől megszűnik ugyan a panasz, de néhány nap után „kiújul”. Akik észlelik, hogy a szex után jelentkeznek a panaszok, azok már félnek a szextől, vagy egymást gyanúsítják a másik fél megcsalásával. Ez párkapcsolatok, házasságok felbomlásához vezet!

Egy paciensem a válás után újabb párkapcsolatban soha nem észlelte ezt a problémát! Sokan jelzik, hogy az első szexuális kapcsolat vagy partnerváltás után jelentkezett először.
Magánrendelőmben ez a probléma egyre gyakrabban fordult elő. 15 év alatt 5 évenként számolva 14,47%;  17,91%;  33,21% (melyből az utolsó évben 45%). Minden esetben a krónikus gyulladás tapasztalatom szerint leghatásosabb gyógyszerét, a laktobacillus vakcinációt alkalmaztam. Kevés kivétellel a gyulladás nem szűnt meg, csak csökkent, de hamarosan újra fellángolt. Viszont előfordult, hogy gyógyszer nélkül, spontán elmúlt.

2008-ban olvastam egy internetes fájlt a G pontról, a nők „gyönyör pontjáról”, melyet 1950-ben fedezett fel és ismertetett Ernest Grafenberg nőgyógyász. Erről az orvosi egyetemen nem tanítottak, az orvosi gyakorlatban se esett szó róla soha, mert az azóta eltelt 64 év alatt a kutatók vitatták a létezését, mivel korrekt bizonyítékát nem tudták kimutatni se ultrahangos vizsgálattal, se anatómiai boncolással – a nők fikciójának tartották. Pedig bármelyik nő önvizsgálattal meg tudja találni. A mellső hüvelyfalon a középvonalban, a hüvelybemenettől 4-6 cm-re ujjal betapintva észlelhető. Clifford és Joyce Penner „A szexualitás ajándéka” c. könyvében, amely a szexualitás gyakorlati részével is foglalkozik, megtalálható ez a leírás. (Harmat Kiadó, 2011.)
A laikus közönség az RTL Klub televízióban 2002-ben indult Való világ sokak által nézett sorozatában hallhatott először a G pontról, majd egyre nagyobb számban jelentek meg cikkek az interneten. 1999-ben a magyar közönség mindössze 3 %-a internetezett, 2014-ben több, mint 6 millió. Az internetezők számának növekedésével a lakosság ilyen irányú ismerete is gyarapodott. Azelőtt se felmenőim, se az én fiatal koromban a férfiak nem tudták, hogyan lehet a nő nemi élvezetét elérni, s a nők legnagyobb része csak megjátszotta, hogy „jó volt”! Az utóbbi másfél évtizedben az internet segített ebben, s a G pont ismerete mára az évek során már az egyre nagyobb számú internet-használó lakosságban elterjedt. Új ismereteiket felhasználják szexuális életükben.
2014 márciusában jelent meg Adam Ostrzenski lengyel származású amerikai nőgyógyász professzor és munkatársai publikációja : „A G-pont komplex anatómiai preparátumának és újabban felfedezett szövettanának beigazolása” című tanulmánya. Ostrzenski 8, nem természetes halállal meghalt 37 és 68 év közötti nőt boncolt a halál beállta után 48 órán belül, és szövettani vizsgálattal mind a 8-nál kimutatta a G-pontot. Ez egy nyitott, 3x8 mm-es zsákocska, melynek feje a hüvelyfal hámja mellett (vagy benne) van, szája a húgycsőbe nyílik. Ezzel megdönthetetlen bizonyítékát adta a G pont létezésének.

De mi az összefüggés a G-pont orgazmus és a szex utáni „felfázás érzet” között? A G pont egy prosztata szerű szövet, e zsákocska térfogata nemi izgatásra, dörzsölésre 4-5-szörösre duzzad, környezetéből folyadékot vesz fel. A női hüvelyváladékban normál állapotban 10-15 féle élőlény – baktériumok, gombák – találhatók békés együtt élésben: a hüvelyi laktobacillusok által termelt savanyú tejsav nem engedi őket szaporodni. Nemi izgatáskor a folyadék felvétellel együtt a kórokozókból, elsősorban a női hüvelyben gyermekkortól megtalálható E. coliból kevés átdiffundál a G-zsákba,  majd orgazmuskor a női ejakulációval bespriccelődnek a húgycsőbe azon a ponton, ahová a G-pont szája nyílik. Itt nincs laktobacillus, ami megakadályozná, ezért a coli szaporodni kezd. 8-12 óra, néha 1-2 nap alatt olyan mértékben, hogy a húgycső hámsejtjeiben gyulladást, ezzel gyakori vizelési ingert, és a következő vizelet ürítésnél nagyon erős fájdalmat, néha véres vizeletet is okoznak. Ekkor még a hólyagból vett katéteres vizelet tiszta, semmi nem tenyészthető ki. Sok nő tapasztalatból tudja: ha sok folyadékot iszik, és szex után azonnal többször ürít vizeletet, akkor nem jelentkezik a gyulladás – a vizelet kimossa a baktériumokat. Ha azonban az első órákban nem sikerül a kórokozókat eltávolítani, akkor azok tovább szaporodva eljutnak a hólyagba is, annak is gyulladását okozzák. Ez eredményezi a gyakori hólyaghurutnak tartott problémát. Ekkor már kimutatható vizelettenyésztéssel is baktérium, főleg az E. coli.  Én tudom a megoldást!

Megelőzésre legalkalmasabb 1 tabletta Nitrofurantoin, ami nem antibiotikum, hanem széles spektrumú antibakteriális hatású kemoterapeutikum. (Jelenleg nem kapható Magyarországon, Furodantin néven a budapesti Európa Patika – Budapest VIII., Fiumei út 2 - Németországból néhány nap alatt behozza orvosi receptre.) Hatásszélessége a legtöbb húgyúti fertőzést előidéző kórokozóra kiterjed. Károsító hatás, rezisztencia kialakulás 1 tablettától nem jelentkezik. Fél órával előtte célszerű 1 tabletta Daedalont bevenni hányinger ellen, ha ez jelentkezne. Jelenleg a német megfelelőjét lehet beszerezni, ami kapszula formában van, bélben oldódik, és nem okoz hányingert. A szexuális együttlét előtt vagy után 1 tabletta Nitrofurantoin bevétele 1 szendvicscsel, 1 pohár vízzel a bélrendszerből gyorsan, 87-94 %-a felszívódik. Ha ismételt szex következik 6 órán belül, a Nitrofurantoin bevételét nem kell ismételni.) A vérkeringés 6 óra alatt 45-ször viszi keresztül a vesén, és ez alatt legnagyobb része kiválasztódik a hólyagba, 12 óra alatt a teljes beadott mennyiség kiürül. Mielőtt a húgycsőben el tudna szaporodni a kevés bejutott baktérium, a hólyag kiürülése segítségével a Nitrofurantoin ezt megakadályozza.  Megjegyzem, hogy a Németországban kapható Furadantin kapszula hányingert se okoz. Beszerezhető az Európa patikán keresztül, de orvosi receptre. A nagyon ritkán előforduló tüdő reakció jelentkezése esetén javasolható helyette az Európai Urológus Társaság ajánlását is élvező Urell kapszula, vagy Sumetrolim 2x1 tabletta.  

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez a folyamat nem csak közösüléssel, hanem maszturbációval is kiváltható a G pont tartós izgatásával. Sőt azt is jegyezzük meg, hogy a postmenopausában ugyanúgy kialakulhat, ezért a prevenciót ezekben az esetekben is alkalmazni kell.
A szexuális együttlét utáni alsó húgyúti gyulladás „fájdalmas, makacs betegség” (dr. Tenke Péter). Azért makacs, mert minden jól sikerült szexuális együttlét alkalmával újra fertőződik a hüvelyből a G-ponton keresztül a húgycső, vagyis nem is krónikus gyulladás, és nem is egyszerűen recidiváló betegség. Ez a tény magyarázza, hogy az antibiotikus terápia miért nem tud tartós gyógyulást eredményezni. Előfordulása ma már több mint 25 % - népbetegségnek tekinthető. Mivel párkapcsolatok, házasságok felbomlását okozhatja – részben azért mert az egyik fél megcsalást feltételez, részben azért, mert a szenvedő alany kerüli a szexet - súlyos társadalmi probléma is. Célszerű lenne az általános iskola legfelső osztályában, vagy a középiskolában tanítani a prevenciót. Nem szükséges tudatlanságból a szexuális együttlét legfantasztikusabb, extázist kiváltó élvezetéről lemondani!

Bővebb információ Dr. Lázár Erikáról >>

Mentés

Soha nem volt ennyire könnyű redőnyt rendelni

alumínium redőnyRedőny rendelés, redőny árajánlat nálunk:
Folyamatosan növekvő redőny értékesítés a helyszíni szereléssel. Másként, mint mások. 2010 év elejétől megfordítottuk a rendelési szokásokat, mely az általános piacai gyakorlattal teljesen szemben állt.

Azóta bebizonyosodott, hogy az embereknek tetszik a weboldalunk működése.

„A termék szolgáltatások értékesítéséhez kell egy jó értékesítő, egy jó ösztönzési rendszer” állítják a reklám szakemberek
„A marketingkapcsolatnak meg kell előznie az első személyes kapcsolatfelvételt” nálunk ez az alapelv!!

 

Nem mi, hanem a weboldalunk fog ösztönözni! Mi soha nem keressük az ügyfeleket kérés és árajánlat nélkül, hanem az ügyfeleink látogatják meg a weboldalunkat.

Műanyag redőnyMi Magyarok hajlamosak vagyunk a nehezen feledni a régről beidegződőt szokásainkat. Hogyan zajlott a redőny rendelés régen? Néhány mondat a redőny értékesítési folyamatokról évekig visszamenőleg. A 80- 90 években házaló ügynökök járták a lakásokat, családi házakat, a redőny rendelés reményében. Ezek a „becsöngetős módszerek” sajnos rengeteg vissza élésre is okot adtak, hiszen sokszor a vásárlónak fogalma sem volt arról, hogy kit engedett be otthonába.

A 90-es évektől elindult a szórólapos reklámforma, majd az újságban az apróhirdetési rovatokban történő redőnyreklám vált népszerűvé. Nos, ezeknél a reklám típusoknál általában a redőnyös kiment és a helyszínen adott árajánlatot általában díjmentesen. Ezekre a régről beidegződőt szokásokra gondoltam.
Minket a vásárló magától keres!

A redőny rendelés nálunk ügy kezdődik, hogy ajánlják az oldalunkat vagy a vásárló megtalálja az interneten. Ekkor a látogató, árajánlatot kér tőlünk online árajánlatkérő rendszerünkön, és utána megyünk ki felmérni. csak árajánlatkérés kérés és a redőny árajánlat áttekintése után. Nem erőltetjük senkire a redőny rendelést!Sőt az ügyfél választ redőny típust és tájékozódik a weboldalunkon, hogy mit szeretne és kalkulálgatja az árakat ár kalkulátorainkkal. Megfontoltan mellettünk dönt.

Így mi nem megyünk feleslegesen felmérni ügyfeleinkhez. Ezért kedvezőbbek a vállalási árak.

A tanulság: nem biztos, hogy „az erőltessük a vásárlást a vevőre” jó megoldás. Napjainkban pl.: a redőny szakmában jobban működik, ha az ügyfél magától keres meg. Tájékozódik a weboldalunkon, árajánlatot kér, az árajánlatot áttekinti, azután Ő kéri a megrendelést.

Napellenző Reluxa Szalagfüggöny

Ha redőnyre van szükségünk:
Először is az emberek elkezdik keresni azt a terméket, amire szükségük van. Ha az ismerősük ajánl valamit, az meghatározó lehet, mert (Józsinak, Pistának, Katinak, Sárának), már szerelt a cég, és meg voltak elégedve.

A következő lépés az árak összehasonlítása:
Oldalunkon könnyű helyzetben van, mert árlistát is talál, illetve, ha tudja a pontos méreteket, akkor árkalkulátorunkkal, ki is számolhatja, mennyibe kerülne az árnyékolástechnikai termék.
Ez nem zsákbamacska, mert mi is ezzel számolunk. Ha jó méreteket ad meg, akkor felméréskor is azt az összeget fogja hallani, amit Ön számolt.

A kalkulátorban a méretek megadása után, kiválaszthatja, milyen típusú redőnyre van szüksége (alumínium, műanyag), és ha több darab kell belőle, akkor a darabszámot is megadhatja.
SOHA NEM VOLT ILYEN KÖNNYŰ DOLGA, hogy megtudja, mennyibe kerül pontosan a redőny az ablakra.

Hogyan tudja meg a méreteket?
Amennyiben redőnyt szeretne, akkor a méreteket az ablak megmérésével kaphatja meg. Faltól falig mérje meg az ablakot, és ha lehetséges mindezt kívülről, hiszen a redőny is oda kerül.

Ha felkeltettük érdeklődését, tegyen egy próbát. Számoljon, és ha a kiszámolt ár megfelelő, meg is rendelheti egy gombnyomással. Vállalkozásunk munkatársai keresni fogják Önt, hogy egyeztessenek egy időpontot a felmérésre.

Klikkeljen ide elérhetőségünkért >>

 

Mentés

Miért fontos a szemüveg vizsgálatnál a szemészeti vizsgálat?

Korral járó éleslátást érintő degenáració40 éves kor körül az emberek olvasási képessége az alkalmazkodás csökkenése miatt romlik, homályosan látnak, „megrövidül a kezük”. Jobb esetben ilyenkor szemészorvost keresnek fel, aki egy teljes körű szemészeti vizsgálatot végez. Ilyenkor részletes anamnézist vesz fel, amely a beteg panaszára (szemészeti), egészségi állapotára, korábbi betegségeire és a családi betegségekre vonatkozhat. Fontos a látásélesség pontos vizsgálata, ami előre vetítheti a szemészeti betegség lehetőségét.

A szemüveg vizsgálata az alkalmazkodás bénítással, pupilla tágítással történhet (ez gyerekeknél elengedhetetlen). Ez egy több mint fél órás vizsgálat, mely során a korrekció pontosabb megítélése mellett a szem elülső és hátsó szegmentjének (üvegtest, szemfenék) vizsgálata válik lehetővé.

Fontos, hogy ilyenkor a páciens tudja, hogy rosszabb lesz a látása, főleg közelre 1-2 órára. Az elülső szegment betegségeire (száraz szem), a lencse állapotára (szürkehályog-katarakta), illetve a hátsó szegment: az üvegtest, a látóidegfő, a látóideghártya és erei vizsgálatára kerül sor. A látóidegfő a zöldhályog esetében mutat kóros eltérést. A zöldhályog egy lassan progrediáló látótér kiesést okozó betegség, mely a retinális idegsejtek irreverzibilis pusztulásával járnak (ez az elsődleges zöldhályog nyitott zugú változata, mely 40 év felett a lakosság 2%-át érinti, 8. évtizedre ez 7%-ra nő). Az éleslátás területén keletkező elváltozás, mely az 50 év felette embereket érinti, az olvasási képességet rontja meg, mely bizonyos esetekben nagyon hatásosan kezelhető.

látóidegfő kép zöldhályogbanA látóideghártya és az erek állapota belgyógyászati betegségekre hívhatja fel a figyelmet. A cukorbetegség napjainkban egyre több embernél jelentkezik (civilizációs betegség, mely életmód változtatással kivédhető), melynél a szemfenék vizsgálat nélkülözhetetlen évente, illetve elváltozástól függően 3-6-9 havonta, de akár magas vérnyomás, magas lipid és koleszterin vérszint is előfordulhat.

A belgyógyászati betegségek felismerése mellett fül-orr-gégészeti, neurológiai, bőrgyógyászati betegségek, mint határterületek kivizsgálásában segíthet a szemész.

A szemüvegek személyre szólóan, igénynek megfelelően írhatóak fel. Csak távolra látáshoz (egyfókuszú), közelre látáshoz is (kétfókuszú), illetve több távolságra (többfókuszú) lencse válik szükségessé.
A dioptria megállapításán kívül optikussal való konzultáció után készítendők el a szemüveg.

Ugyanakkor, látásromlás bármely életkorban előfordulhat, amely esetleg egy szembetegséget is jelent, nemcsak egy szemüveggel megoldható problémát.

Ha szeretné kivizsgáltatni szemét, látogasson el hozzánk. Kattintson, és megtalálja telefonszámunkat, címünket >>

 

Mentés

CSiGa PlÁzA

Közösségi modul

 

Legkeresettebb

  • Kertészet 9. kerület, bio...Leírás: Kertészetünk bio termesztéssel is foglalkozik. Üzletünket 2005-ben nyitottuk meg, ahol a kertészkedést kedvelő vásárlók igényeit szolgáljuk ki. Nagy figyelmet szentelünk a természetes életmódot kedvelők kiszolgálására, a bio termesztés iránt érdeklődők se ...
  • Nappali bútor, gyermekbútor,...Leírás: Bútorüzletünkben nappali bútorokat, gyermekbútorokat egyaránt kínálunk. Családi vállalkozásunk egyedi bútorok készítésére szakosodott ügyfelei igényei szerint. A cég alapítója lakberendezői tapasztalattal, faipari mérnökként indította útjára a vállalkozás ...
  • Reiki, reflexológia, talpmasszázs...Leírás: Hosszú fáradozásaink során sikerült egy olyan helyet létrehoznunk, ahová mindenki úgy érkezik, mint egy otthonba szokás. Szeretnénk, hogy a barlangunkban kikapcsolódhasson, feltöltődhessen mindenki. Az alternatív gyógymódok mellett tanácsadással is szolgá ...
  • Családi bölcsőde Ferencváros,...Leírás: Családi bölcsődénk Ferencvárosban várja a kicsiket, hosszabbított nyitva tartással, ami a szülők munkavégzését hivatott nyugodtabbá tenni! Ha magánóvodát vagy magánbölcsődét keres, IX. kerületi családi napközink egész napos vagy alkalmi gyermekfelügyelete ...
  • Ajtónyitás Ferencváros, zárszerviz...Leírás: Ajtónyitással, zárszereléssel foglalkozom Ferencvárosban a lakosság megbízásából. Páncélszekrények nyitását, javítását is vállalom a 9. kerületben, nagy tapasztalattal. Ha szeretne hevederzárat felszerelni, vagy átkódoltatná meglévő ajtózárját, keressen b ...
  • Mesterfodrász Ferencváros, barber...Leírás: Barber shopunk a 9. kerülettől nem messze található, ahol mesterfodrászunk szeretettel várja a Ferencvárosból érkezőket is. Fodrászatunk mindig kellemes és barátságos környezetben fogadja vendégeit, minden korosztályt, férfiakat, nőket és gyerekeket egyar ...
  • Tánciskola Ferencváros,...Leírás: A IX. kerületből is várja tánciskolánk az érdeklődőket, ha szeretnének igénybe venni táncoktatást akár esküvőre, akár szalagavatóra, vagy bármilyen más alkalomra, esetleg csak a zene szeretete miatt szeretnének megtanulni táncolni! A tánciskola csoportos ...
  • Középfülgyulladás kezelés...Leírás: Várom pácienseimet 9. kerületi rendelésemen, amennyiben akut nátha kezelésre vagy középfülgyulladás kezelésre van szüksége. Ferencvárosi rendelésemen elsősorban gyermek fül-orr-gégész szakorvosként dolgozom. Gyógyszerek nélkül biztosítom a különböző beteg ...
  • Edzőterem Ferencváros, fitness...Leírás: Edzőtermet, fitness termet keres a 9. kerületben? Akkor válts Príma életérzésre! Edzőtermünk 2500 nm-en várja azokat, akik a sport szerelmesei és egy jól felszerelt fitness termet keresnek Ferencváros környékén. Edzőtermünkben jól felszerelt gépparkkal és ...
  • Klímaszerelés Ferencváros,...Leírás: Amennyiben ferencvárosi otthonában klímaszerelésre vagy klímatelepítésre van szüksége, várjuk megkeresését. Cégünk a klímaszerelés és klímatelepítés mellett a klímák tisztításával és karbantartásával is rendelkezésre áll a 9. kerületben. Kollégáink gyors ...

SZAKMAI CIKKEK

„Nagyon gyakran felfázom, pedig úgy felöltözöm!”

41 éve vagyok nőgyógyász szakorvos. Az első 25 évben nem találkoztam azzal a panasszal, hogy a paciens gyakran „felfázik”, „pedig tessék elhinni, hogy úgy felöltözöm!” Az utóbbi 16 évben egyre többször.  Azt is panaszolták, hogy ez a „felfázás” gyakr...

Bővebben

Soha nem volt ennyire könnyű redőnyt rendelni

Redőny rendelés, redőny árajánlat nálunk: Folyamatosan növekvő redőny értékesítés a helyszíni szereléssel. Másként, mint mások. 2010 év elejétől megfordítottuk a rendelési szokásokat, mely az általános piacai gyakorlattal teljesen szemben állt. Azót...

Bővebben

Miért fontos a szemüveg vizsgálatnál a szemészeti …

40 éves kor körül az emberek olvasási képessége az alkalmazkodás csökkenése miatt romlik, homályosan látnak, „megrövidül a kezük”. Jobb esetben ilyenkor szemészorvost keresnek fel, aki egy teljes körű szemészeti vizsgálatot végez. Ilyenkor részletes ...

Bővebben

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Mert adataid védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2015 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.

Kategóriák